Kulturiraj se online – online filmske radionice i audioknjige

Kulturiranje Jutarnji 211x183 v0.2-01

Kulturiraj se online
online filmske radionice i audioknjige

Ekskluzivni program online kulture, namijenjen prije svega korisnicima do 20, i preko 54 godine života kao ciljanim ugroženim skupinama društva. Cilj ovih aktivnosti je multidisciplinarno mentalno, emotivno, socijalno i kreativno jačanje pojedinaca. Koristili bi zoom kao program na kojem se može naći veći broj ljudi, a garantirano bi na svakoj od 26 radionica imali minimalno 20 polaznika. Sve ove radionice bile bi praćene realizirane preko platforme zoom, a da bi ovo tehnički funkcioniralo imali bi prisutno nekoliko ljudi: voditelj projekta, medijator i gost – stručni predavač. 

Sastoji se od nekoliko online radionica:

 1. 10 edukativnih i interaktivnih radionica – webinara filmskog pisanja koje bi vodio stručni suradnik voditelj filmskog pisanja. Ove radionice vodio bi strani predavač, čovjek iz filmske struke na engleskom jeziku. Koristio bi se Powerpoint presentation slidovima, te isječcima iz filmova kao primjerima.
 2. 9 edukativnih i interaktivne radionica – webinara pisanja priča, u društvu sa 3 književna autora.
  Ovi književni autori: Zoran Ferić, Nenad Stipanić i Edo Popović poznata su imena, šire poznata hrvatskoj javnosti. Autori bi imali dvije radionice sinteze svojih književno autorskih znanja, te jedan dan interaktivnosti, gdje koji bi onda slušali kratke priče i davali svoje sugestije. U sklopu ovih online književnih interaktivnih radionica snimili bi 3 audioknjige ovih autora koji su vodili radionice te bi ih stavili na stranice Kulturator projekta online radionica da ih može poslušati što širi krug ljudi. U program bi uključili prethodno snimane audioknjige koje bi svi korisnici mogli poslušati.

 3. 10 besplatnih on-demand projekcija 4 predstave iz arhive Binocular teatra, koji bi bili dostupni široj javnosti. Riječ je o sljedećim naslovima: Edo Popović : Ponoćni boogie, David Gieselmann: Gospodin Kolpert, Nikola Jakovčević: Jezične varijacije i Borna Armanini: Dvojac bez kormilara.

 4. uspostavljanja portala www.audioknjige.hr, te snimanja 3 audioknjige suvremenih autora koje bi omogućile održivost projekta i dostupnost književnih dijela široj javnosti.

  Prije nego što bi krenuli sa projektom, naručili bi jedan animirani, slatki i jednostavni materijal, sa naglaskom na igri i kreativnosti kojim bi propagirali ovaj paket radionica posebno usmjeren ciljnim skupinama. Da bismo osigurali dovoljan broj zainteresiranih sudionika ranjivih skupina izradili bismo vrlo zgodne animirano-edukativne klipiće koji pozivaju na kreativnost, što bi pridonijelo popularizaciji ovakvih oblika kulturnih djelatnosti. Njih bi osmislili i sinkronizirali sami autori, u suradnji sa našim animatorima.

  Ranjive skupine, mlađi od 25 godina, kao i stariji od 54 godine na ovaj bi način mogli sudjelovati u moderiranim radionicama sa edukativnim i interaktivnim dijelovima četiri različita kreativna programa: kratka priča, filmski scenariji te prisustvovanje samim projekcijama predstava i filmova, te audiobookovima.

  PRIJAVE NA TEL: 0957047352