Kulturiraj se online – online filmske radionice i audioknjige

Kulturiranje Jutarnji 211x183 Filmsko pisanje v0.0-01

Kulturiraj se online
online filmske radionice i audioknjige

Ekskluzivni program online kulture, namijenjen prije svega korisnicima do 20, i preko 54 godine života kao ciljanim ugroženim skupinama društva. Cilj ovih aktivnosti je multidisciplinarno mentalno, emotivno, socijalno i kreativno jačanje pojedinaca. Koristili bi ”Zoom” kao program na kojem se može naći veći broj ljudi, a garantirano bi na svakoj od 26 radionica imali minimalno 20 polaznika. Sve ove radionice bile bi praćene realizirane preko platforme zoom, a da bi ovo tehnički funkcioniralo imali bi prisutno nekoliko ljudi: voditelj projekta, medijator i gost – stručni predavač. 

Sastoji se od nekoliko online radionica:

 1. 10 edukativnih i interaktivnih radionica – webinara filmskog pisanja koje bi vodio stručni suradnik voditelj filmskog pisanja. Ove radionice vodio bi Arsen Ostojić, filmski redatelj poznatiji po filmu Ta divna splitska noć, redatelj i prof.filmske produkcije na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu.  Korisiti će se isječcima iz filmova kao primjerima. 
 2. 9 edukativnih i interaktivne radionica – webinara pisanja priča, u društvu sa 3 književna autora.
  Ovi književni autori: Zoran Ferić, Nenad Stipanić i Edo Popović poznata su imena, šire poznata hrvatskoj javnosti. Autori bi imali dvije radionice sinteze svojih književno autorskih znanja, te jedan dan interaktivnosti, gdje koji bi onda slušali kratke priče i davali svoje sugestije. U sklopu ovih online književnih interaktivnih radionica snimili bi 3 audioknjige ovih autora koji su vodili radionice te bi ih stavili na stranice Kulturator projekta online radionica da ih može poslušati što širi krug ljudi. U program bi uključili prethodno snimane audioknjige koje bi svi korisnici mogli poslušati.

 3. 10 besplatnih on-demand projekcija 4 predstave iz arhive Binocular teatra, koji bi bili dostupni široj javnosti. Riječ je o sljedećim naslovima: Edo Popović : Ponoćni boogie, David Gieselmann: Gospodin Kolpert, Nikola Jakovčević: Jezične varijacije i Borna Armanini: Dvojac bez kormilara.

 4. Uspostavljanja portala www.audioknjige.hr, te snimanja 3 audioknjige suvremenih autora koje bi omogućile održivost projekta i dostupnost književnih dijela široj javnosti.

  Prije nego što bi krenuli sa projektom, naručili bi jedan animirani, slatki i jednostavni materijal, sa naglaskom na igri i kreativnosti kojim bi propagirali ovaj paket radionica posebno usmjeren ciljnim skupinama. Da bismo osigurali dovoljan broj zainteresiranih sudionika ranjivih skupina izradili bismo vrlo zgodne animirano-edukativne klipiće koji pozivaju na kreativnost, što bi pridonijelo popularizaciji ovakvih oblika kulturnih djelatnosti. Njih bi osmislili i sinkronizirali sami autori, u suradnji sa našim animatorima.

  Ranjive skupine, mlađi od 25 godina, kao i stariji od 54 godine na ovaj bi način mogli sudjelovati u moderiranim radionicama sa edukativnim i interaktivnim dijelovima četiri različita kreativna programa: kratka priča, filmski scenariji te prisustvovanje samim projekcijama predstava i filmova, te audiobookovima.

  PRIJAVE NA TEL: 0957047352

Prošli programi: